Pustici_Jaromer

ZO ČSOP Puštíci

Facebook

Tůňky

img_2222.jpg

Statistika

Členové : 14
Obsah : 181
Odkazy : 6
Počet zobrazení článků : 421773
Lískový ostrov PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 15 Březen 2015 17:43

VIDEO -> zde

5. dubna

Když jsme se při opětovné návštěvě podívali na náš ostrov, všimli jsme si, že se příliš mnoho nezměnilo. Kromě toho, že na větvích vyrašily pupeny.

Tentokrát jsme měli veliké štěstí, protože jsme v okolí ostrova potkali muflona, muflonky a daněly. To bylo velké překvapení a bylo jich tam asi třicet.

Také jsme už vytvořili erb. Lískový ořech zobrazuje, že na ostrově roste hodně lísek. Včelí úl, protože se na ostrově nachází. Dub s bleskem je nakreslen, jelikož se tam nachází také a je zasažen bleskem. Hrad, protože zde kdysi stával, nyní z něho ale zbyla jen zřícenina. A dole na erbu je název a naše jména.

A tady je pověst o našem ostrově:

V roce 1631 byl na tomto ostrově vybudován hrad. Nechal ho vystavět král Lískus I. Nebyl moc slavný, ale chtěl si vytvořit velké království. Měl moc rád ořechy a tak na ostrově zasadil stromy, na kterých rostly oříšky. Zasadil tam ale i jasany a dub. Jednoho dne jeho maličkaté království navštívila anglická královna a velice jí chutnali oříšky, které tam měl. Časem se tyto stromy rozšířili po celém světě a strom s oříšky se od té doby jmenuje po tom králi – Líska. Když král zemřel, byli velké spory o to, kdo získá jeho království, jelikož neměl žádné potomky. Říká se, že velký starý dub, který je zasažen bleskem, zasáhl z nebe Lískus I., protože se zlobil, že mu zbořili hrad a zbyla z něho pouze zřícenina. Hrad zbořili proto, aby už o něj nebyly spory. Do dnešní doby byl zachován velký dub, i když byl zasažen bleskem a jasany a lísky tam také rostou. Sice zde už nestojí hrad, ale i tak je to nádherné místo.





 


17. března

Dne 17.3. jsme opět navštívili náš ´´LÍSKOVÝ OSTROV´´. Hned při příchodu jsme si všimli, že na větvích už vyrašily pupeny a z včelích úlů už vylétají včely. Žádné jarní květiny jsme tam nenašli, ale pod stromem jsme si všimli kamene ve tvaru srdce. Na mechu a na listí jsme viděli pavouky, kteří tam zrovna lezli. Na stromech jsme zahlédli sýkory, ale nestihli jsme je vyfotit.

Většinu organismů jsme vyfotili. U nich je napsáno, jestli jsme si daný název vymysleli nebo je skutečný.






 

***

1. března
Dne 1. března jsme se šli podívat na náš ´´Ostrov´´. Vzhledem k tomu, že je tam hodně lísek pojmenovali jsme ho ´´LÍSKOVÝ OSTROV´´. Na našem ostrově nelze přehlédnout vysoký dub. Když jsme přistoupili blíže, všimli jsme si, že je zasažen bleskem. Ale i tak stále žije. Vnitřek ostrova je velmi rozmanitý. Nachází se tam včelí úly, hromádky kamenů (zřícenina hradu), malé kopce, stromy, mechy, posed a popadané listí.

Okolí ostrova je také krásné. Jsou tam pole, obora a les.
Chtěli jsme posbírat odpadky, ale kupodivu tam žádné nebyly.

 

 

 



Aktualizováno Úterý, 05 Květen 2015 14:19
 

Banner