Pustici_Jaromer

ZO ČSOP Puštíci

Facebook

Tůňky

dscf7090.jpg

Statistika

Členové : 14
Obsah : 181
Odkazy : 6
Počet zobrazení článků : 420910
Smrk u dřevěného ptáčka PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 01 Duben 2015 04:32

Pepa, Katka a Adélka ostrov Smrk u dřevěného práčka na souostroví Smrková stráň

Zpráva 4

 

A už máme erb! Náš ostrov na souostroví Smrková stráň jsme nazvali Smrk u dřevěného ptáčka. A právě tento ptáček se stal jedním ze znaků našeho erbu. Dále jsou tam počáteční písmena křestních jmen spoluostrovníků, náš malý smrček a šiška, která symbolizuje vznik jeho života.

 

 

Zpráva 3



Zpráva 2

 

Nyní je již stráň uklizená a připravená pro malé stromečky. Začátkem března jsme u lesníků objednali 1000 malých smrčků, které tam v průběhu dubna zasázíme a pak se o ně budeme starat. Ještě dříve, než tam přibude spousta malých stromečků, vyfotili jsme si, jak to tam vypadá…

 

 

Zpráva 1

 

Náš Ostrov se nachází v obci, kde bydlí babička s dědou a my tam často jezdíme. Náš Ostrov je kus lesa - stráň pod výběhem dědových koní. Chodíváme sem na procházky se psem, na houby, na šišky nebo jen tak pozorovat, co se děje v údolí nebo jak se koníci nad strání pasou. Pod strání je louka a na ní se klikatí potůček, náš hafan do něho vždycky skočí, ať je léto nebo zima. Též na kraji Ostrova se dají dělat velké věci, třeba vloni o prázdninách jsme si na tam ze šišek a klacíků postavili domečky.

 

Ještě vloni stálo na Ostrově několik stoletých smrků, ale na podzim jsme je pokáceli a kmeny odvezli na pilu (les se dožívá 80 až 100 let, záleží na podmínkách, v jakých se nachází, v jakém je stavu nebo zda ho trápí nějací škůdci). Od té doby tam chodíme uklízet větve a chystat stráň pro „nový život“. Děda zapřáhne koně do vozu, přijede k lesu a my nakláme na vůz větve, které odveze domů, a všichni se pak v zimě pěkně ohřejí. Někdy zase přijede strejda s traktorem a odveze si větve na štěpkování. Co tam zbyde, shrabeme na kupu a spálíme a při tom třeba něco dobrého opečeme.

 

Náš Ostrov jsme pojmenovali Smrková stráň, ale je to vlastně takové naše Souostroví. Až stromečky zasázíme, vybereme si jeden, který budeme pozorovat „zblízka“ a to teprve bude ten „pravý“ Ostrov.

 

 

Aktualizováno Pondělí, 18 Květen 2015 10:42
 

Banner