Pustici_Jaromer

ZO ČSOP Puštíci

Facebook

Tůňky

dscf7069.jpg

Statistika

Členové : 14
Obsah : 181
Odkazy : 6
Počet zobrazení článků : 421625
Daná oblast PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 12 Květen 2015 14:12

Den č.1

Úterý
17.3.2015
polojasno
9-10oC

Cíl: Průzkum „dané oblasti“

Cesta z mateřské základny do „dané oblasti“ trvala cca 25 minut. Po vstupu do oblasti jsme zjistili, že je vysoce kontaminovaná. Hlavně polystyrenem, skleněnými lahvemi a jiným odpadem. Tento odpad jsme samozřejmě eliminovali. Poté jsme oblast důkladně prozkoumali. Objevili jsme biologické pozůstatky zástupce místní fauny konkrétně žížaložroutis pichlavus (ježek). Pozůstatky jsme nechali na místě k pozdějšímu sledování. Po nějaké době jsme měli větší štěstí a objevili dalšího zástupce zdejší fauny kvákalis červenzis (nějaká červená žába), tentokrát ovšem až překvapivě živého, a to dokonce i potom, co ho kolega Vojtěška, samozřejmě v zájmu bližší identifikace, shodil ze strmého břehu potoka. Poté jsme na druhém konci ostrova objevili dvě klády na jejichž rozkladu očividně již zapracoval nějaký hmyz. Po prodiskutování situace jsme se rozhodli vybudovat první vědecké
pracoviště v „dané oblasti“, které se triviálně nazývá „Broukoviště“ a slouží jako „obydlí“ některým zástupcům hmyzu a to především broukům, a proto by podle mého skromného názoru nemělo chybět v žádné přírodo-vědecky zkoumané oblasti. Na závěr jsme celou svoji vědeckou práci důkladně zdokumentovali a zaprotokolovali.

Kykoš

Den č.2

Čtvrtek
19.3.2015
jasno
9oC

Cíl: Zřízení velitelského stanoviště (základny)

Nejdříve jsme „danou oblast“ zkontrolovali. Poté jsme začali s výběrem místa pro založení velitelského stanoviště. Dospěli jsme k názoru, že nejlepším stanovištěm bude napůl spadlý strom. Velitelství jsme zbavili nečistot a přebytečných větví pro volný pohyb. Zřídili jsme pozorovatelnu s výhledem na pole. Při doplňování energie potravou, kterou jsme si přivezli z mateřské základny, nás vyrušila mláďata domorodců, vyvíjející agresivní činnost, a my jsme se museli schovat. Ale poté nás mláďata objevila a začala na nás pokřikovat vulgární slova. Po chvíli je to přestalo bavit a odešla. Když jsme opouštěli „danou oblast“ uviděli jsme je znovu a v rámci bližší identifikace jsme se za nimi vydali. Ovšem ztratili jsem o ně zájem poté co na nás jedno mládě vystrčilo partie určené k vylučování zbytku potravy.

Karlos

Den č.3

Pondělí
23.3.2015
jasno
10oC

Cíl: Vytvoření mapy „dané oblasti“ a identifikace zdejší flóry.

Před vstupem do „dané oblasti“ jsme se nejprve ujistili, že nám v přístupu nebrání žádní tvorové vyvíjející agresivní činnost. Ale na3těstí byla „daná oblast“ opuštěná. První hodinu jsme ztrávili dokončováním výstavby velitelského stanoviště. Poté jsem vytvořil náčrt „dané oblasti“, abych tak mohl později na své mateřské základně vytvořit dokonalou mapu „dané oblasti“. A zatímco já zapisoval protokol, kolega Vojtěška začal s identifikací zdejší flóry. Tu jsme ovšem nestihli dokončit a museli jsme se vrátit na mateřskou základnu, protože nás tam postrádali.

Kykoš

Denč.4

Pondělí
27.4.2015
Polojasno, mírný vítr
25oC

Cíl: Prozkoumat změny v „dané oblasti“ po delší době nečinnosti.

Po vstupu do „dané oblasti“ jsme zjistili, že se hodně změnila. Začala se rozrůstat zdejší fauna a přibylo i několik jejích nových zástupců. Proto jsme celou oblast znovu zdokumentovali. Potom jsme vstoupili do naší základny a zjistili, že si za tu dobu vytvořila vlastní přirozenou střechu z listí. Celou základnu jsme prozkoumali, abychom zjistili, zda nedošlo k jejímu poškození. Naštěstí jsme nic nenašli. Následně jsme se přesunuli k potoku a postavili přes něj provizorní lávku z klád, abychom si usnadnili přístup na druhý břeh a mohli ho tak lépe prozkoumat. Při stavbě jsme si všimli, že většina kamenů v potoce je na straně směrem k hladině, zbarvena červenými a zelenými skvrnami, jejichž pravý původ si nedokážeme vysvětlit. Mojí spekulací je, že zelené skvrny vznikly díky porostu řas a červené skvrny díky listům, které se na kameny přilepily, obarvily je a později se odlepily nebo rozložily. Nakonec jsme vše zaprotokolovali a vrátili se zpět na mateřskou základnu.

Kykoš

Aktualizováno Úterý, 12 Květen 2015 14:16
 

Banner